Hujšanje z Vita Novo


5 napak, ki jih ne smete spregledati pri hujšanju

Ste obupali nad vsemi shujševalnimi dietami? Imate občutek, da so bile vse diete zaman? Namesto, da bi trajno izgubili kilograme, ste jih po prvotnem uspehu, še dodatno pridobili. Najverjetneje ste se osredotočili na štetje kalorij, odrekanju hrane, ki redi in ločevanju živil? Ves čas ste bili lačni in nerazpoloženi. So se vas prijatelji ognili na 100 metrov, da jim ne bi razlagali, koliko kalorij ima brokoli?

Kmalu ste ugotovili, da idealna telesna teža ni 100% garancija za srečo. Vrnili ste se na stara pota in teža je začela spet rasti. Še ena dieta, vi pa novih 10 kilogramov.

Napaka številka 1


Kolikokrat ste se odločili za dieto, ki je bila učinkovita pri vaši prijateljici? Vas je morda navdihnila pri hujšanju slavna oseba? Dober članek v reviji?
Prehrana, ki je bila idealna za vašo prijateljico, je vam kopičila še dodatne kilograme. Shujšali niste niti grama. Še pridobili ste na teži

SPREGLEDALI STE 3 TEMELJNE OSNOVE:


Začeli ste pri osnovah. Ne more vam spodleteti.

Napaka številka 2


V začetni fazi hujšanja ste bili ev forični in motivirani. Zaradi prevelike mere entuziazma ste si zastavili nerealne cilje. V najkrajšem času ste želeli preveč shujšati. Nerealna pričakovanja lahko zelo hitro vodijo do pomanjkanja motivacije.

Vaš metabolizem (presnova) potrebuje čas, da se prilagodi novemu načinu prehranjevanja. Blokade metabolizma, ki so nastale kot posledica nepravilne prehrane in nezadostne hidracije, se začnejo odpravljati po mesecu dni. Pri zelo visoki telesni teži pa šele po 3 mesecih.

Vzemite si čas. Majhni koraki bodo prinesli velike uspehe.

Napaka številka 3


“Ne morem shujšati. Za pripravo zdrave prehrane nimam časa”. 41 % žensk trdi, da imajo povečano telesno težo, ker nimajo časa za pripravo zdrave hrane. IZGOVOR!!!

Ni vse v pripravi hrane. Bolj pomembna je pravilna izbira in kombinacija živil, ki temelji na delovanju našega metabolizma. Še tako zdravo živilo ni nujno za vas primerno. Opravite test intolerance, da ne boste več v dvomu, katera hrana je primerna za vas.

Test intolerance = 100% garancija za izgubljanje kilogramov.

Napaka številka 4


“Če samo pomislim na seštevanje kalorij, postanem lačna. Največja muka pa je odrekanje hrani. To je prenaporno zame”.

Nehajte šteti kalorije in se odrekati hrani. Nič ne pomaga, da štejete kalorije. Hkrati pa uživate hrano, ki je popolnoma neprimerna za vašo presnovo. Hrana, ki jo vaša prebavila ne presnavljajo, povzroča kopičenje telesne teže. Čeprav je splošno znana kot zdrava in nizkokalorična. Živila izbirajte glede na test intolerance.

Hrana je naše gorivo. Ne odrekajte se ji.

Napaka številka 5


“Hujšanje ni zame. Že ko slišim besedo hujšanje postanem lačna in razdražljiva. To je preveliko breme zame”.

Hujšanje ni zgolj izgubljanje telesne teže, ampak je velika sprememba našega načina življenja.

Naj vam ne bo nerodno vprašati za nasvet. Licenčni terapevti Vita Nova bodo dali odgovor na vsa vaša vprašanja. Personaliziran jedilnik, ki vam ga bodo sestavili strokovnjaki centra Vita Nova, bo ključ do idealne telesne teže. Brez odrekanja in štetja kalorij.

Obrnite se na center Vita Nova.

Pri hujšanju vam bomo nudili 100% podporo in zagotovili uspeh.

Vita Nova je prava izbira za vas.