Sanacija kandide


Vsak projekt v našem življenju se na začetku zdi težak in zahteven, vendar ko se vanj poglobimo zelo hitro odkrijemo rešitve, ki nas bodo pripeljale do uspešnega zaključka projekta. Ravno tako je s sanacijo kandide. Sanacija kandide zahteva trdo delo in disciplino. Čarobne paličice na žalost ni.

Priporočam, da si za začetek preberete knjigo Sanje Lončar, Obvladajte kandido, preden ona obvlada vas. V knjigi boste našli vse potrebne informacije zakaj pride do nastanka kandide in kakšne so posledice, če kandide ne saniramo v doglednem času.

Sanacija kandide zgolj s spremembo načina prehranjevanja ni nikoli uspešna. Zelo pomembno je, da v sanacijo vključimo tudi naslednje elemente:

  1. MERJENJE PH URINA: priporočamo 14 dnevno merjenje ph urina. Meritev opravimo 2x na dan (zjutraj in zvečer). Po 14 dneh izračunamo povprečje. Nadaljne napotke glede dviga nivoja ph-ja boste prejeli po opravljeni ph meritvi.
    Nizek ph pomeni zakisanost organizma. Kandida je v kislem okolju ogrožena in to povzroči, da se nivo kandide dodatno dviguje. Z dvigom nivoja ph ustvarimo okolje, ki ni primerno za kandido.
  2. HIDRACIJA: stranski produkt kandide je alkohol na celični ravni, ki povzroča dehidracijo organizma. S pomočjo vode v celico preko celične membrane prehaja tako tekočina kot hrana. Voda omogoča transport toksinov iz celice. V primeru dehidracije celica postaja vedno bolj podhranjena in dehidrirana ter toksična.
  3. DVIG IMUNSKEGA SISTEMA: kandida poškoduje tanko črevo, kjer se izvaja absorbcija vitaminov in mineralov. Posledično se nivo imunskega sistema zelo zniža. Nizek imunski sistem je temelj za razvoj glivic, plesni, virusov in bakterij v organizmu.
  4. VISOKA VSEBNOST PROSTIH RADIKALOV: organizem je dnevno izpostavljen visoki koncentraciji toksinov (kemikalije, težke, kovine, elektromagnetno sevanje,...). Povišana vsebnost kandide zaradi aflatoksina in alkohola na celični ravni povzroči visoko toksičnost organizma. Zunanji toksini tako še dodatno obremenijo organizem. Priporočam uživanje alge Spiruline ali Chlorelle. Uživajte maksimalno priporočeno enoto na dan.
  5. DELOVANJE JETER: jetra so poleg limfnega sistema in ledvic eno izmed najpomembnejši izločal strupov iz našega organizma. Nepravilno delovanje jeter - ne samo zamaščenost, ampak tudi visoka stopnja strupov v jetrih - onemogoči kvalitetno razstrupljanje organizma.
  6. INTOLERANCA: intolerančna živila povzročajo v metabolizmu blokade. Vse kar na to blokado zaužijemo se ne prebavi kvalitetno, absorbira in izloča. Zaradi slabe presnove trpi tako imunski sistem kot celotna presnova. Blokada v metabolizmu tudi onemogoča kvalitetno izločanje toksinov in kandide iz organizma. Priporočljivo je, da intolerančna živila popolnoma ukinemo iz jedilnika za 3 mesece. Po 3 mesecih jih pričnemo postopoma dodajati. Zjutraj na tešče zaužijemo posamezno intolerančno živilo. Če bo to živilo povzročilo kakršnokoli motnjo (slabo počutje, utrujenost, slabost,...), pomeni da ostane to živilo dolgoročno na listi intolerance. Kvalitetno prebavljeno živilo ne bo povzročalo težav.
  7. PREHRANSKI NAČRT: pri sanaciji kandide je priporočljivo upoštevati splošno dieto po Sanji Lončar, v katero je potrebno vključiti intolerančna živila. Živilo npr. grenivka je pri sanaciji kandide zelo priporočljiva. Vendar če je grenivka v visoki procentualni obremenitvi na listi intolerance, bo grenivka v našem metabolizmu povzročila blokado. In s tem onemogočila kvalitetno izločanje kandide. V primeru, da se boste odločili za sanacijo kandide z bioresonačno metodo, vam bom prehranski načrt sestavil naš licenčni terapevt.
  8. OBNAVLJANJE ČREVESNE FLORE: poleg izločanja kandide je potrebno vzporedno obnavljati črevesno floro, ki jo je kandida poškodovala. Priporočam uživanje naravnih probiotikov.

POMEMBNO: Stranska produkta kandide sta alkohol na celični ravni in aflatoksin. Alkohol na celični ravni pomeni konstantno vretje, ki spodbuja vnetja v organizmu. Konstantno dolgoročno vnetje povzroča nastanek degeneriranih celic. Aflatoksin je karcinogena plesen.

Glede na naše izkušnje pravilna in kvalitetna sanacija kandide v "lastni režiji" lahko traja tudi od 1 do 1,5 leta. Z bioresonačno metodo znižamo nivo kandide na normalno raven v 3-4 mesecih. Za sanacijo kandide je potrebni od 6-7 terapij. Terapije potekajo na 14 dni in trajajo 1,5h. Cena terapije je 50€.

Za več o terapijah kliknite na SISTEM TERAPIJ.

Za rezervacijo prostega termina za terapijo, nas lahko pokličeta na 040 220 235.

Veseli bomo vašega klica.
Lep dan, Ekipa Vita Nova.