EN

Nihalo

Radiestezija še vedno velja v znanstvenih krogih za nedokazljivo. In tudi je.

Ampak, ali nismo videli, da je tudi celotna znanost pravzaprav zgrajena na enakih temeljih. Pa recimo, da naj bo ravno zato preprosti vesek - nihalo ali bajalica izziv za znanost.

Nam pa naj bo v veselje in zabavo. Ohranimo tradicijo, ki smo jo poznali že davno pred razvojem moderne znanosti. V obdobju, ko smo bili mnogo bolj povezani z naravo. Ko smo čutili in živeli vibracije. Ko smo s pomočjo občutenja frekvenc izbirali hrano, prostor kje bomo živeli, zelišča, kombinacije zelišč in jih tako tudi uporabljali. Zakaj nebi s pomočjo veska začeli osvetljevati kotičke naše notranjosti, katerim je zgodovina in njeni procesi malo po malo ugašala svetlobo. Dajmo prižgati rahlo svetlobo. Saj veste, kaj pravijo. Da, kjer je svetloba strah pred neznanim izgine.

Kakšno naj bo nihalo?
Ni pomembno. Važno je, da vam je na pogled všeč in da ga začutite. Mogoče le nasvet. Začetnik naj izbere nihalo, ki je lažje. Razen, če mu je težje bolj všeč, če ga bolj čuti kot svojega.

Vaja za držanje
Verižico ali vrvico držite med palcem in kazalcem, tako da povsem prosto niha, da se ne naslanja na strani prstov, kar bi oviralo nihanje. In seveda tako, da vam je najbolj udobno. Vrvica ali verižica naj ne presega 15 cm. Krajša je, hitrejši bo odziv. Spet nasvet, da ravnate po intuiciji. Če ostane del vrvice prost, ga preprosto stisnimo v pest.

Drža pri delu
Naj bo obraz obrnjen proti severu in hrbet proti jugu. Ni pa nujno. Spet uporabite svojo intuicijo. Nikakor pa si ne podpirajte roko z drugo roko. Lahko pa komolec roke naslonite na trdo podlago. Nihalo seveda držite v roki, ki jo občutite kot pravo. ponavadi desničarji desno in levičarji levo. Tudi tu poslušajte šesti čut. Ni pravila.

Z nihalom delajte v miru
Nekateri delajo najraje pozno zvečer ali ponoči, ko se vse energije okolja umirijo.

Trening za spodbujanje občutljivosti
Če vam nihalo ne deluje prvi trenutek ne obupajte. Problem so vače blokade. Vaše podzavestno prepričanje, da morate vsako stvar nadzorovati onemogoča rezultat.
Verjamite, da sinhroniciteta stoodstotno deluje. Problem je vaša blokada, ki kaže na to, da morate nujno osvetliti kakšen temen kotiček vaše notranjosti. Prvi pogoj je zaupanje. Če boste zaupali, se boste umirili. Um ne bo več paradiral v prvi vrsti in nihalo nikakor ne bo ostalo pri miru. Lahko tudi ogrejete nihalo v dlaneh, vroči vodi ali nad svečo. Prav tako poskrbite za tople roke. Če imate mrzle rohe pomaga knajpanje - oblivanje rok izmenično s toplo in mrzlo vodo in drgnjenje dlani eno ob drugo.

Dogovor z nihalom
To je dogovor z našo podzavestjo.
Nihalo vzamemo v roke in ga na glas ali v mislih vprašamo, kako bo kazalo pritrdilni odgovor. Kako odklonilni odgovor in kako nedoločen odgovor. Prav tako se je potrebno z nihalom dogovoriti, ali bodo določena nihanja veljala vedno ali samo za določen primer.
Primeri nihanja - ponavadi pomeni kroženje v smeri urinega kazalca DA, kroženje v nasprotni smeri urinega kazalca NE in nihanje levo desno ali levo in desno NE VEM - NEDOLOČENO. Ni pa nujno. Zato vprašajte svojo podzavest za prikaz odgovorov vašega nihala.

Kako postavljati vprašanja?
Vprašanja morajo biti postavljena vedno zelo neposredno, nedvoumno in natančno.
Tako, da je odgovor lahko preprosto DA ali NE. Ali NEODLOČENO.
Ne postavljajte v ospredje pričakovanega odgovora. V tem primeru nihalo niha tako kot želi vaša zavest nikakor pa ne tako kot občuti podzavest.
Najboljša so čimkrajša vprašanja. Brez podrejenih stavkov. Oblikujte jih tako, da izključite vsak dvom glede na pritrditev ali zanikanje.
V mislih bodite čimbolj skoncentrirani na trenutno vprašanje. Pred naslednjim poizkusite čimbolj ali povsem izbrisati prejšnjega.

Kot povsod tudi tu velja, da vaja dela mojstra.