EN

Živa voda

Life is simple. Just add water.

Povejmo nekaj o vodi. Nekaj, kar ni le opis, da je brez vonja, barve in okusa.

Poglejmo kemijsko formulo. H2O. Torej druščina dveh atomov vodika in en atom kisika.
Če pobliže pogledamo vodik. Ste se kdaj vprašali, kdaj je nastal. Oziroma v kakšnih pogojih se *rodi* atom vodika? Večina se jih je rodilo po velikem poku, ko se je žareča masa toliko ohladila, da se jedra atomov niso več razbijala ob trkih. Formacija enega elektrona in enega proton rodi najštevilčnejši kemijski element H - vodik. Prvi v periodnem sistemu.

Koliko je torej star atom vodika? 13,5 milijarde let. Nekaj jih nastane tudi, ko zvezda eksplodira kot supernova.
Pa poglejmo nas ljudi. Ko se rodimo naše telo sestavlja približno 80% vode. Če umremo stari 100 let, se naše telo izsuši tako, da naše telo sestavlja le okrog 65% vode.
Starost večine atomov vodika vezanega v vodo našega telesa, je torej 13,7 milijarde let. Čudno mar ne? Koliko smo torej na atomskem nivoju stari?

Nedvomno je voda pogoj za živost našega telesa. Kot taka zelo pomembna za ustrezno delovanje telesa. Za naše zdravje.

Torej ni čudno, da je kvaliteta vode po mnenju mnogih znanstvenikov in ozaveščenih ljudi pogoj za zdravje in dolgo življenje.

Komentar ruskega znanstvenika: "Voda iz vodovodnega sistema in plastenk postane tako oslabljena – slabotna, da za nas ljudi, živali in rastline postane breme in ne pomoč. Taka voda nas lahko samo zmoči, vendar nam ne more dati ne moči in ne energije."

Možgane sestavlja 93% vode. Kri sestavlja 70% vode...

Torej kaj smo mi? Če bi, tako kot v matematiki delali približke bi lahko dejali, da smo voda. Ko zbolimo lahko rečemo, da zboli voda. Ko nas je strah ali ko se smejemo, to počne voda?! Ko razmišljamo, lahko rečemo, da razmišlja voda.

Zakaj smo tako mačehovski do vode. Do snovi, ki je naše življenje. Ki je življenje. Vode, ki je bistvo življenja. Je res tako samoumevna?

Ogromno pozornosti pripisujemo vitaminom, mineralom, maščobam...

Čas je, da prav tako resno pristopimo vodi.

Moderna znanost dokazuje, da je voda, nam tako samoumevna snov v bistvu tako zapletena in polna neznank, da zaradi nje padajo najbolj trdni in neizpodbitni zakoni fizike. Zakon termodinamike govori o tem, da ve snov s hlajenjem krči. Pri vodi to le deloma drži. Krči se do 0 stopinj Celzija. Od tu naprej se v obliki leda širi. Tako podre neizpodbiten zakon termodinamike.

V renesansi, obdobju, ki je postavljalo temelje moderni znanosti je Leonardo da Vinci o vodi zapisal: ''Voda si zapomni vse različne informacije o situacijah in mestih, ki jih v svojem toku preteče. Ljudske emocije - TO JE VODA.''
Dolgo je bilo zapisano le zanimiva izjava velikega umetnika. Moderna znanost dokazuje ravno to!

Če človeku pristopimo holistično, nikakor ne smemo zanemariti vode.

Ker se zavedamo pomembnosti vode in njene kvalitete, smo v našem Biohotelu St.Daniel namestili v vašo sobo pitnike z vodo, ki je po našem mnenju ne samo dobra, kvalitetna, ampak pravi zaklad. Je kemično prečiščena, obogatena z minerali, informirana in ima klastre vode zelo majhne. To pomeni živost voda. Vse žive vode, če jih merimo v Hz, jim izmerimo vrednost okrog 51Hz. Nekatere izvirske vode imajo vrednost okrog 51 Hz. Npr. Evian pri izviru...

Če bi želeli tudi ko ste na poti piti živo vodo...Alkaline energetska flaška 

  • izboljša hidracijo
  • vodo očisti težkih kovin, klora in patogenov
  • krepi imunski sistem
  • ravnava kislo-bazično ravnovesje
  • nižuje nivo prostih radikalov