EN

Moja zgodba

Naša moč izhaja iz magičnosti in modrosti naših prednikov.

Moja pranona Angela je živela celostno, trajnostno, odgovorno in v skladu z naravo. Bila je primarna in primitivna. Bila je modra ženska. Njena primitivnost je bila njena najglobja modrost. Poznala je rastline, lišaje, delčke narave, kjer je živela. Za vsako bilko je vedela kdaj je dozorela, da jo lahko utrga in uporabi v zdravilne namene. Njeno čutenje do narave je bilo čisto, lepo in tiho. Govorila je
malo. Ni ji bilo treba. Najbolj pomembne stvari se zgodijo v tišini.

Za sabo je pustila neslišno dediščino, ki ni bila nikoli zapisana. Dolgo mi je bilo žal, da je tako. Ampak z mojim duhovnim dozorevanjem sem odkrila, da se ne ohrani samo tisto kar je zapisano na papir. Jaz sem tisti papir, na katerem je ostalo zapisano tisto pomembno.

Zakaj me tako strese ko vidim kaj počnemo z Matero Zemljo, živalmi, rastlinami in našimi življenji? Strese me moja nona Angela v meni! Moj celični spomin se zbudi. Zbudi se moja odgovornost do Angele.

Zanjo je bila Mati Narava sveta.

Moja mama je imela srečo, da je z njo preživela otroštvo. Večkrat se spomni nanjo. Kako se je ulegla ob točno določeni uri pod drevo in tam počela nekaj čudnega. Počela je tisto najbolj primarno. Združevala se je s silnicami narave. Intuitivno je vedela kdaj njeno telo, um in duša potrebujejo negativne ione Matere Zemlje, da jo prizemljijo in uravnovesijo. Da jo zbližajo z njenim divjim in naravnim bitjem.

Moja Angela je umrla leta 1981. Ampak samo fizično. Energetsko še vedno biva v nas. Nič se ni izgubilo. Vse je ostalo. Le pravi čas je bil potreben, da je spet prišlo na plano. Ne počutim se izbrana. Silnice, ki trenutno vladajo našemu stvarstvu so tako naravnane, da sem jaz tista, ki mora sprejeti sporočilo in ga dati na svetlobo.

To nalogo mi je zaupala Angela. Celični spomin se zbuja pri mnogih. Odgovornost do narave je spoštovanje naših prednikov. Tihi signali nas spodbujajo da nekaj spremenimo.

Angela mi je pustila tiho zavedanje da je Mati narava del nas in da brez nje, naše bivanje nima smisla. Spomin nanjo me opomni kako smo izgubili fokus. Naš egoizem in želja po coni udobja nam je zameglila telo, um in duha.

Pomagala mi je, da sem ponovno našla mojo izvorno bit. Na vseh treh nivojih mojega bivanja: fizičnem, psihičnem in spiritualnem. Njen glas je v nekem obdobju postal tako glasen, da ga nisem mogla prezreti. Dolgo časa sem se mu skušala ogniti in ga potlačiti v podzavest. Ampak prihajal je na plano vedno znova in vsakič bolj močan. Dokler ga nisem hotela slišati je trmasto vztrajal.

Hvala Angela, da si me zbudila! Da me je tvoja vez z naravo spravila na pravo pot.

Na pot narave in življenja. Da lahko sledim svojim željam. Da si dovolim sanjati in odkrivati svoje strasti. Da sem odkrila svoje bistvo in začutila čudež - ŽIVLJENJE. Da lahko delam to, kar me veseli, je res blagoslov. Ampak za ta blagoslov sem se v prvi vrsti odločila sama. Da sem se prisluhnila Angelinemu glasu. Pot spoznanja je bila dolga. Ampak vredna vsakega koraka.

Trajnostna, ekološka in holistična pot. Pot, ki me vodi nazaj k koreninam.

To ni moderno. To je naš celični spomin, ki se zbuja. Ker smo ga zanemarili, je precej zaprašen in okorel. Prestrašen in šibek. Ampak
njegova srčika - bit je zelo živa in močna.

Izvorni del bitja se ne more izgubiti, mogoče ga je priklicati nazaj. Seme lahko vzklije, le dovoliti mu moramo. Mi. Sami. Le tako lahko postanemo prekipevajoči od življenja.