EN

Post po St.Danielu

 

Ekološka hrana na rastlinski osnovi

Prehranjevanje s PREPROSTO in HRANLJIVO rastlinsko hrano

»Deset dni preizkusite svoje služabnike: ne dajte nam za jesti nič drugega kot zelenjavo in vodo za piti. Nato nas primerjajte z vašimi mladeniči, ki jedo kraljevsko hrano, in ravnajte s svojimi služabniki v skladu s tem, kar vidite. «(Daniel 1: 12-13)

Deset dni so Daniel in njegovi možje jedli hrano, pripravljeno izključno iz rastlinske hrane. Medtem ko so kraljevi možje jedli kraljevo hrano: meso, vino in drugo hrano. Po desetih dneh so bili Danielovi možje videti bolj zdravi in ​​nahranjeni kot kateri koli izmed mladeničev, ki je jedel kraljevsko hrano. Kralj se je odločil, da bo mladeničem predpisal hrano, ki so jo uživali St.Daniel in njegovi somišljeniki.

Kaj je post po St.Danielu?

Danielov post je 30 dnevni duhovni post.

Post očisti dušo. Zbistri um. Razbremeni fizično telo. Srce postane čisto in ponižno. Razprši se oblak materialnih želja. Pogasi se plamen poželenja. Svetloba v duši postane jasna.

Post po St.Danielu temelji na veganski hrani, ki izključuje predelano hrano, dodani sladkor in kvašen kruh.

 

EKOLOŠKA RASTLINSKA HRANA: sadje, zelenjava, stročnice, polnovredna zrna, oreški, semena

NI ŽIVALSKIH PROIZVODOV: brez mesa, perutnine, rib, jajc ali mlečnih izdelkov

BREZ DODANIH SLADKORJEV: sadje je edini vir sladkorja

BREZ KVAŠENEGA KRUHA: brez kvasa, pecilnega praška ali sode bikarbone

NEPREDELANA HRANA: Brez predelanih ali rafiniranih živil, umetnih arom ali kemičnih aditivov

VODA JE NAJBOLJŠA IZBIRA: sprejemljiva so tudi mleka rastlinskega izvora (riž, mandlji, oves, ...) in sveže stisnjeni sokovi

AVTOFAGIJA: Avtofagíja je kataboličen proces razgradnje celici lastnih sestavin s pomočjo lizosomov, katere lahko celica ponovno uporabi in s tem pridobi nujno potrebna hranila. Za proces avtofagije je zelo pomembno, da med zadnjim in prvim obrokom mine minimalno 12 ur.